نقد و بررسی فیلم ترکی بچه های محله | حمله به پارک

فیلم ترکی بچه های محله اثری بامزه و سرگرم‌کننده برای بچه‌هاست؛ به ویژه در دورانی که فرصت و امکان دیدار و تفریحات همیشگی وجود ندارد.

عجیب است که با گذشت فقط یک سال، چقدر معانی و ارزش‌ها تغییر کرده‌اند؛ مثلا سال پیش همین موقع احتمالا یکی از نگرانی‌های اصلی در تمام دنیا انزوا، وابستگی به فضای مجازی و محدود شدن تجربیات زیستی و اجتماعی بچه‌ها بود. اما کرونا جهان را به سمتی برد که چاره‌ای جز فاصله و دوری باقی نماند و مدت‌هاست که با مجازی شدن مدارس، بچه‌ها بیشتر وقت خود را در خانه می‌گذرانند. به محض تمام شدن کرونا و بازگشت به شرایط عادی، نگرانی‌های قبلی پیرامون دوری بچه‌ها از اجتماع بیشتر هم خواهد شد. به همین دلیل، سوژه فیلم ترکی بچه های محله (با عنوان ترکی Can Dostlar به معنای رفقای جون‌جونی که نام آن در پخش بین‌المللی تغییر کرده است) همچنان می‌تواند موضوعیت داشته باشد.

بچه‌های محله ساخته توگچه سویسوپ (که با ساخت یک برنامه کودک پرطرفدار و فیلم‌هایی مخصوص کودکان در سینمای ترکیه شناخته می‌شود) زمستان ۲۰۱۹ اکران شد و چندی بعد برای تماشا روی نت‌فلیکس هم قرار گرفت. در ادامه، برای آشنایی و بررسی بیشتر این فیلم کودکانه ترکی با فیلیمو شات همراه باشید.


قصه درباره دختربچه‌ای است که همراه با خانواده‌اش به محله‌ای تازه نقل مکان کرده‌اند و هیچ دوست و آشنایی ندارد. با توجه مشغله پدر و مادرش هم تمام روز را باید تنها بگذراند. دختربچه که حوصله‌اش سر رفته، تصمیم می‌گیرد تا بچه‌های محل را جمع کند و برای بازی‌های روزمره به پارک کوچکی نزدیک همان منطقه بروند. همه چیز به نظر خوب پیش می‌رود و آشنایی بچه‌ها موقعیت‌های بامزه‌ای را ایجاد می‌کند. اما مشکل اینجاست که خانه یک آدم بدجنس و بداخلاق نزدیک همان پارک قرار دارد و اصلا حوصله سروصدای بچه‌ها و بازی کردن آن‌ها را ندارد؛ در نتیجه، بین همسایه بداخلاق و بچه‌های بازیگوش بر سر پارک دعوا درمی‌گیرد و…

نمایی از فیلم ترکی بچه های محله

سریال ترکی نفوذی | بازی دزد و پلیس با الهام از مارتین اسکورسیزی


همان‌طور که به راحتی و از خلاصه داستان قابل‌حدس است، با فیلمی مناسب و مختص بچه‌ها سروکار داریم که اصطلاحا با عنوان سینمای کودک از آن یاد می‌شود و هدف اصلی‌اش سرگرم کردن بچه‌ها و انتقال پیام‌های آموزشی و اخلاقی به آن‌هاست، در نتیجه نباید انتظار داشته باشیم که واکنش افراد بزرگسال و کودکان به اثر یکسان باشد.

بچه های محله فیلمی بامزه و سرگرم‌کننده برای بچه‌هاست؛ به ویژه در دورانی که فرصت و امکان دیدار و تفریحات همیشگی وجود ندارد، می‌تواند تجدید خاطره‌ای باشد با دوران پیش از کرونا.

مخاطب کودک از دیرباز مورد توجه صنعت سینما و سرگرمی قرار داشته و هرروز هم وابستگی این صنعت به کودکان و نوجوانان (و البته به معنای درست والدین آن‌ها که باید پول بلیت سینما یا اکانت سرویس‌های استریم را پرداخت کنند!) بیشتر شده. با این تعریف و شکل سینمای کودک در طول زمان تغییر کرده و همچنان بر سر این موضوع بحث وجود دارد که فیلمی برای کودک با فیلم درباره کودک یا فیلم با حضور کودک چه تفاوت‌هایی دارد و می‌تواند داشته باشد.

یکی از شکل‌های رایج سینمای کودک به دهه نود میلادی برمی‌گردد که موفقیت تنها در خانه موجی از فیلم‌های سرگرم‌کننده هالیوودی را به همراه داشت که در آن‌ها قهرمانان اصلی بچه‌هایی بودند که دست به ماجراجویی می‌زنند و موقعیت‌های کمیکی را ایجاد می‌کردند. روندی که در دهه‌های بعد چندان ادامه پیدا نکرد و جای خود را به به بلاک‌باسترهای نوجوانانه و انیمیشن‌های کودکانه داد.

نگاهی به سریال «آخرین بچه های روی زمین» محصول نتفلیکس

فیلم ترکی بچه های محله از همان فرمول‌های دهه نودی استفاده کرده و لشگری از بچه‌های قد و نیم قد را مقابل دوربین قرار داده که از قضا حضور بامزه و قابل‌قبولی هم دارند. منطق قصه و اتفاقات هم به گونه‌ای تنظیم شده که با روحیات بچه‌های امروزی سازگار باشد؛ گرچه پدر و مادرها با تماشای فیلم خیلی سرگرم نخواهند شد، از این نظر می‌توانند با خیال راحت بچه‌ها را به تماشای فیلم بنشانند که از نظر فرهنگی اثر تر و تمیز و بدون مشکلی است و در عین اینکه داستان در بستری شهری و مدرن اتفاق می‌افتد، فضا از عرف و فرهنگ خاورمیانه دور نیست.

نمایی از فیلم ترکی بچه های محله

بچه های محله فیلمی بامزه و سرگرم‌کننده برای بچه‌هاست؛ به ویژه در دورانی که فرصت و امکان دیدار و تفریحات همیشگی وجود ندارد، می‌تواند تجدید خاطره‌ای باشد با دوران پیش از کرونا.


رابرت رودریگز با دنباله فیلم ما می توانیم قهرمان باشیم بازمی‌گردد


فیلم ترکی کمدی و کودکانه بچه های محله محصول ۲۰۱۹ ترکیه، هم‌اکنون بر روی فیلیمو برای تماشا موجود است.


نظر شما چیست؟

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

fosil