نقد و بررسی سریال آمریکای کوچک | داستان‌هایی ساده با نتایجی بزرگ

سریال آمریکای کوچک ماجرای آمریکاییان مهاجر و موفقیت‌هایشان در ایالات‌متحده است، اما در هیچ‌یک از اپیزودها از هنرپیشه‌های مشهور استفاده‌نشده و این باعث هرچه ملموس‌تر شدن اثر می‌شود.

شبکه تلویزیونی اپل تی وی پلاس اولین مجموعه خود، سریال آمریکای کوچک (با عنوان اصلی Little America) را با موضوعاتی گلچین شده از زندگی واقعی مهاجران در ایالات‌متحده به نمایش گذاشته کرده که بی‌هیچ قید‌و‌شرطی از کیفیتی بالا برخوردار است. برای اطلاعات بیشتر با فیلیمو شات همراه باشید.


شاید عبارت مجموعه‌ای بدون ستاره با داستان‌هایی بدون چالش در معرفی سریال آمریکای کوچک گویای همه‌چیز درباره آن نباشد؛ اما بی‌شک در موفقیت این مجموعه برای تهیه‌کنندگان آن یعنی لی آیزنبرگ، کمیل نانجیانی و امیلی گوردون چراغ راه بوده است. در هشت قسمت ابتدایی این سریال، که هر‌یک داستانی جداگانه دارند، داستان‌های آمریکاییان مهاجر و موفقیت‌هایشان در ایالات‌متحده روایت می‌شود، اما در هیچ‌یک از اپیزودها از هنرپیشه‌های بزرگ و مشهور استفاده ‌نشده است. داستان‌های هر قسمت به‌صورت مستقل ‌پیش می‌رود. برای هر اپیزود از زاویه‌ای جدید به موضوع مهاجرت پرداخته می‌شود. به همین ترتیب، برای ساخت هر قسمت عوامل صحنه، نویسنده و کارگردان متفاوتی به‌کار گرفته‌شده است.


نام آمریکای کوچک در میان نامزدهای بهترین سریال تلویزیونی کمدی


نمی‌توان گفت همه قسمت‌های مجموعه بسیار عالی ازکاردرآمده‌اند؛ اما باید پذیرفت که همه را می‌توان در سطح کیفی خیلی خوب، دسته‌بندی کرد. بر مبنای این اپیزود‌ها، درمجموع، فصل اول برای مخاطب دلگرم‌کننده و امید‌بخش است و درعین‌حال، اطلاعات ارزنده‌‌ای را در اختیار بینندگان قرار می‌دهد. همه این‌ها به دلیل تمرکز هر قسمت بر داستانی است که روایت می‌‌شود. در حقیقت، مانند بسیاری از سریال‌های دیگر تمام توجه خود را بر نمایش چهره‌ها و هنرپیشه‌های مشهور یا فقط نتایج نهایی داستان معطوف نمی‌کند.

هر اپیزود سریال آمریکای کوچک ماجرایی مستقل و گیراست

در سریال آمریکای کوچک، هر اپیزود داستان مستقل خود را روایت می‌کند. اما دلگرم‌کنندگی، انگیزه‌بخشی و عرضه اطلاعات مفید عناصری مشترک‌اند که تا حدود زیادی، خط‌مشی و چهارچوب همه قسمت‌ها را مشخص می‌کند. علاوه بر آن، حضور سیان هدر، در مقام مجری طرح، در کنار نویسنده‌ای چون لی ایزنبرگ را نمی‌توان ازنظر دور داشت. ایده اصلی ساخت این سریال از مقالات مجله اپیک (با عنوان اصلی Epic Magazine) اقتباس‌شده و درنتیجه، در میان داستان‌های گوناگون که در هر اپیزود روایت می‌شود اشتراکات فراوانی می‌توان یافت؛ برای نمونه، همه افرادی که سوژه این داستان‌ها هستند مهاجرانی ساکن آمریکا هستند. دیگر اینکه ازنظر ساختار اپیزودها از الگویی واحد پیروی می‌کنند: همه در قسمت‌های سی‌دقیقه‌ای روایت می‌شوند و در کل، تلاش و نبرد قهرمانانشان را در طول زندگی به تصویر می‌کشند؛ مهم‌تر از همه اینکه تمام اپیزودها تأثیرگذارند. البته باید گفت که همه داستان‌های روایت‌شده در این سریال لزوماً شاد نیستند و با پایانی خوش به سرانجام نمی‌رسند. حتی بهترین اپیزودهای مجموعه پاسخی ساده و آسان برای مشکلات مطرح‌شده ارائه نمی‌دهند؛ اما درنهایت، همه این قسمت‌ها به شکلی مناسب و بجا، الهام‌بخش و تأثیر‌گذارند. بسیاری از شخصیت‌های داستان‌ها با رنج‌هایی بس آسیب‌زننده روبه‌رو می‌شوند؛ اما همه با راه‌‌حل‌هایی صحیح و تحسین‌برانگیز به مبارزه با چالش‌‌های پیش روی خود می‌پردازند.


لیست بهترین سریال های خارجی جهان

نمایی از سریال آمریکای کوچک

چند نکته برجسته در سریال آمریکای کوچک

قسمت گاوچران (با عنوان اصلی The Cowboy) را برایان ساولسون و مفونیسو اودوفیا نوشته‌اند و کارگردانی آن را بهارات نالوری فیلم‌ساز هندی – بریتانیایی بر عهده داشته است. در این قسمت، به موضوع خانه و وطن اشاره می‌شود و به این نکته پرداخته می‌شود که نپذیرفتن خانه جدید به‌عنوان وطن و خانه حقیقی فرد، چه مشکلاتی را برای او به وجود می‌آورند. هنرپیشه نیجریه‌ای، کانفیدنس، نقش ایوگبونای جذاب و متکبر را بازی می‌کند. ایوگبونا مصمم است به‌طور موقت چند سالی را در آمریکا بماند؛ آن‌هم برای تمام کردن تحصیلاتش در کالج. اما بروز مشکلاتی در نیجریه او را مجبور می‌کند تا برنامه‌های زندگی‌اش را تغییر دهد؛ حال او مجبور است دودنیای متفاوت نیجریه و آمریکا را در ذهنش ادغام کند و هویت جدیدش را در قالب یک گاوچران جذاب بپذیرد.

پسر ۱۲ ساله‌ای که در آمریکا تنها می‌ماند!

اپیزود مدیر (با عنوان اصلی The Manager) داستان پسرکی ۱۲‌ساله است که به دنبال اخراج والدینش از ایالات‌متحده، تنها مانده است و حالا باید مسئولیت کسب‌و‌کار خانوادگی‌شان را نیز بر عهده بگیرد و مدیر مهمانخانه والدینش شود. کارگردانی این اپیزود را دیپا مهتا کارگردان هندی – کانادایی بر عهده داشته است. او گذر زمان را هوشمندانه به تصویر می‌کشد و به خوبی از فضا و مسائل مربوط به مهمانخانه‌های شهرهای کوچک، تصویری دقیق و صحیح ارائه می‌دهد.

نویسنده این اپیزود راجیو جوزف، روابط والد – فرزندی را می‌کاود و درعین‌حال، از بزرگ‌نمایی و پرزرق‌و‌برق جلوه دادن داستان و تبدیل آن به ماجراهایی اغراق‌آمیز و باور نشدنی اجتناب می‌کند.

شاید مهم‌ترین خصیصه سریال آمریکای کوچک همین زیاده‌روی نکردن در بیان شعارهای میهن‌پرستانه باشد. در این سریال، گاه از ایالات‌متحده و شیوه سیاست‌گذاری‌های دولت خرده گرفته می‌شود؛ اما از سوی دیگر، بر آنچه آمریکا می‌تواند در اختیار مهاجران قرار دهد نیز با دقت تأکید شده است. بسیاری از مهاجران به دلیل مؤسسات آموزشی برجسته‌ای که در آمریکا وجود دارد به این کشور مهاجرت می‌کنند و برخی دیگر باانگیزه دست یافتن به شرایط کاری بهتر یا درآمد بیشتر دست به مهاجرت می‌زنند. در این میان، عده‌ای نیز به دلیل سبک زندگی خود، به‌طور دائم در حال کوچ کردن هستند. افرادی نیز به دلیل مهاجرت والدینشان و به‌اجبار در این کشور جدید ساکن شده‌اند. در بیشتر موارد، دودسته آخر بیش از سایرین نگاهی تردیدآمیز به وطن جدید خوددارند.


کاملترین مرجع برای شناخت انواع ژانر سینمایی

سریال آمریکای کوچک راوی زندگی مهاجرین

داستان‌هایی که در سریال آمریکای کوچک روایت می‌شود داستان‌های زندگی واقعی مردم مهاجر است و بنابراین به گذشته تعلق دارد. با در‌نظر‌گرفتن گذر زمان می‌‌توان دریافت که برای رسیدن به قوانین و سیاست‌های حال حاضر در ایالات‌متحده چه هزینه‌هایی پرداخت‌شده است. حال وقتی‌که با درخواست پناهندگی یک مهاجر سوری موافقت می‌شود، نمی‌توان فراموش کرد که چندی پیش دولت ترامپ قانون ممنوعیت مهاجرت را به تصویب رسانده بود. در فیلم می‌‌بینیم که یک مهاجر غیرقانونی، بدون درگیر شدن با مشکلاتی چون اخراج از ایالات‌متحده یا آزار و اذیتِ دولت، موفق می‌شود شهروندی آمریکا را به‌دست آورد؛ این موضوع با در‌نظر‌گرفتن اخبار منفی فراوانی که مدت‌هاست درباره مهاجران و شیوه برخورد با آن‌ها در همه‌جا نقل می‌شود کمی باورنکردنی می‌نماید؛ اما نکته اصلی همین‌جاست: در این سرزمین، رخ‌داده اتفاقات خوب همیشه ممکن است، درگذشته نیز آن‌ها روی‌داده‌اند و در آینده نیز روی خواهند داد.


بهترین فیلم های سینمایی خنده دار ایرانی


باید اذعان داشت که سریال آمریکای کوچک در ارائه تفسیرهای صریح درباره سیاست‌های حال حاضر کشور ایالات‌متحده آمریکا، محافظه‌‌کارانه عمل می‌کند. درعین‌حال، درباره ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد این کشور از موضعی کاملاً موافق به بیان نظرات خود می‌پردازد.

معمولاً به کارگردانان تازه‌‌کار توصیه می‌شود که در ابتدا، برای خلق یک سکانس خوب تلاش کنند، پس‌ازآن برای ساختن فیلمی کوتاه اقدام نمایند و درنهایت، در فیلم‌های بلند دانش خود را به‌کارگیرند. درواقع، مبنای این شیوه پیشرفت در فیلم‌سازی، آن است که هر انسانی قبل از دویدن می‌بایست راه رفتن را بیاموزد. باوجوداین توصیه درست، احتمالاً شبکه مجازی‌ای که فیلم و سریال را برای دانلود در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد، نمی‌تواند چنین سیری را گام‌به‌گام طی کند.

شبکه اپل تی وی پلاس مجبور است با غول‌های صنعت تلویزیون شانه‌به‌شانه پیش رود و برای همین هم سریال آمریکای کوچک را می‌توان گامی بزرگ و امیدوار‌کننده دانست. اگرچه این مجموعه در بازار پرزرق‌و‌برق محصولات تلویزیونی جرقه‌ای کوچک است و چندان چشمگیر نیست، درنهایت فایده‌های خودش را هم دارد: حالا مشترکان شبکه تلویزیونی اپل می‌توانند اولین سریال باکیفیتی را که ماه‌‌ها پیش به آن‌ها وعده داده‌شده بود، تماشا کنند.


منبع: Indie Wire

نظر شما چیست؟

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

fosil