نقد سریال نکست | ظهور دوباره یک هوش مصنوعی سرکش و قاتل

سریال نکست (Next) یک مجموعه علمی تخیلی مهیج است که پیش بینی خود از آینده، تحت سلطه هوش مصنوعی را به تصویر می‌کشد.

سریال نکست (با عنوان اصلی Next)یک مجموعه درام جنایی محصول شرکت فاکس (قرن بیستم) است. داستان با محوریت تلاش‌های یک تیم امنیت سایبری برای جلوگیری از قدرت گرفتن یک هوش مصنوعی قاتل به نام که نکست (neXt) روایت می‌شود. همانند اکثر آثار علمی تخیلی مشابه، نویسندگان این مجموعه نیز قصد دارند شما را با یک چالش روبرو کنند: چه خواهد شد اگر کسی که تمام رازهای شما را می‌داند، از آنها بر علیه‌تان استفاده کند؟ چه خواهد شد اگر نتوانید این موجود را از زندگی خود حذف کنید؟ پخش سریال نکست از اکتبر (مهر ماه) امسال آغاز شده و پس از انتشار ۵ قسمت، تصمیم داریم نقدی بر آن داشته باشیم. با فیلیمو شات همراه باشید.


حضور تینا فی و جان هم در فیلم جدید جان اسلتری به‌نام مگی مور(ها)


پس از همه‌گیری ویروس کرونا، زندگی و آینده بسیاری از مردم سرتاسر جهان درگیر یک معما شده است؛ معمایی که گهگاه خواب را از چشم ما می‌رباید. در چنین زمانی، فکر کردن به یک هوش مصنوعی قاتل چندان نگران‌کننده به نظر نمی‌رسد. ما حالا با مشکلات دیگری روبرو هستیم: زندگی در شرایط قرنطینه، نابرابری‌های روزافزون در اجتماع، پیچیده‌تر شدن مسئله تغییرات جهانی آب و هوا و انتخابات پرمناقشه آمریکا و تأثیر آن بر ایران.


برترین سریال های خارجی جهان


سریال نکست

درام جدید شبکه فاکس به‌عنوان سریالی که نامش به آینده اشاره دارد در قسمت اول به طرز غیرمنتظره‌ای یک عقب‌گرد به حس و حال آثار قدیمی این ژانر محسول می‌شود. اما در قسمت‌های بعدی، سریال نکست سعی دارد ژانر جدیدی خلق کند؛ چیزی که می‌توان آن را پارانویای واقعیت‌گریز نامید. تمام اتفاقات داستان در یک حباب مهر و موم شده رخ می‌دهند؛ جایی که شما حتی اگر از احتمال بالای ظهور یک هوش مصنوعی سرکش در آینده آگاه باشید، باز هم احساس نخواهید کرد که آینده حالا به واقعیت تبدیل شده است.


نقد و بررسی فیلم همه می ‌دانند ؛ به خاطر یک مشت جایزه!


سریال نکست سعی دارد ماجرایش را در قالب یک تریلر ترسناک عرضه کند. این ماجرا با قتل یک انسان آغاز می‌شود، اما مظنون اصلی پیش از آن کار خود را شروع کرده است. نکست یک سیستم هوش مصنوعی است که به عنوان یک دستیار مجازی محبوبیت بالایی پیدا کرده؛ چیزی شبیه به الکسا یا سیری، اما با قابلیت‌هایی واقعاً کارآمد. این سیستم در عوض آن که شما را از پخش قسمت جدید سریال محبوبتان، یا تمام شدن شیر داخل یخچال آگاه کند، نه‌تنها از معماری شناختی برای اصلاح اشتباهاتش استفاده می‌کند، بلکه همه چیز را درک کرده و خود را بهبود می‌دهد. مشکل جایی بروز می‌کند که درک نکست از بشریت به این نتیجه ختم شده که ما انسان‌ها موجوداتی یک‌بار‌مصرف و دورانداختنی هستیم.

شخصیت شرور سریال نکست در واقع چیزی فراتر از کدهای رایانه‌ای، دوربین‌های نظارتی و چراغ‌های چشمک‌زن است.

قهرمانان ما اعضای یک گروه ویژه جرائم رایانه‌ای در سازمان اف‌بی‌آی به رهبری شی سالازار (با بازی فرناندا آندرادی) هستند. همراه با شی، یک هکر خوش‌قلب به نام سی‌ام (با نقش‌آفرینی مایکل ماسلیجینا (با بازی ایو هارلو) و بن (با بازی آرون موتن) این تیم را شکل داده‌اند. وظیفه آنها در ابتدا کار روی پرونده قاچاق انسان‌ها بود ولی این فقط یکی از مسائلی است که سریال نکست آن را به تصویر می‌کشد. نویسندگان این مجموعه به موضوعاتی مثل تیراندازی در مدارس و فروش آنلاین اسلحه نیز طعنه می‌زنند. اما به نظر می‌رسد این معضلات، دغدغه واقعی آنها نیست. آنها نمی‌خواهند ما نگران این مسائل باشیم و ترس واقعی ما را به سمت تلفن‌ها، خودروها و به طور کلی شبکه‌های هوشمند هدایت می‌کنند.

جان اسلتری، بازیگر سریال مد من (با عنوان اصلی Mad Men)، نقش اصلی سریال نکست را ایفا می‌کند: پاول لبلانک؛ یکی از نخبگان تکنولوژی‌های رایانه‌ای که با دیدنش یاد استیو جابز یا بیل گیتس خواهید افتاد. پاول یکی از بنیان‌گذاران شرکتی است که نکست را توسعه داده. شی با همکاری پاول قصد دارد با تکامل روزافزون این سیستم هوش مصنوعی مقابله کنند اما در این راه، پاول درگیر مبارزه با شیاطین درونی خود می‌شود.

سریال نکست توسط مانی کوتو، نویسنده و تهیه‌کننده سریال‌هایی همچون ۲۴ و دکستر (با عنوان اصلی Dexter) ساخته شده است. پس از ماه‌ها تماشای مجموعه‌هایی که از سرتاسر دنیا به تقلید از این آثار پرداخته‌اند، برای نمونه سریال دستگیری (با عنوان اصلی The Capture) و عزیمت (با عنوان اصلی Departure)، به نظر می‌رسد هنوز هم می‌توان به خلق مجدد آثاری با کیفیت مشابه امید داشت. مجموعه‌های تلویزیونی روز‌به‌روز بهتر می‌شوند و این باعث شده تا میانگین سطح کیفی آثار سریالی بالاتر رفته و مخاطبان بیشتری احساس رضایت داشته باشند.


معرفی و بررسی سریال دستگیری| طعم اسارت در بند دوربین‌های مداربسته


یکی از نقاط قوت سریال نکست پیش بردن داستان به شکلی هیجان‌انگیز است؛ لحظه‌هایی که به سبک سریال ۲۴ با شکاف بین کاراکترها در روایت‌های موازی خلق می‌شوند. هرگاه که تنش افت می‌کند، نویسندگان با به خطر انداختن کودکان دوباره داستان را مهیج می‌کنند. این موضوع به طور ویژه در مورد پسر شی، ایثن (با بازی ایوان ویتن) برجسته می‌شود. افزون بر این، معرفی کاراکترهایی که تنها برای انجام کارهای احمقانه خلق شده‌اند و تقابل آنها با کاراکترهای باهوش‌تر نیز جذابیت سریال را دوچندان می‌کند.

سریال نکست

زمانی که سریال به قسمت چهارم خود می‌رسد، به نظر می‌رسد نویسندگان دیگر قادر نیستند ما را از اشیاء بی‌جان بترسانند و آدم‌های بد قصه به افرادی تبدیل می‌شوند که اساساً توسط هوش مصنوعی شستشوی مغزی شده‌اند و به مرور به تیم قهرمانان می‌پیوندند. این تفسیر باعث می‌شود مخاطب متوجه شود که هوش مصنوعی همانند داستان‌های استیون کینگ، یک هیولای فراطبیعی است نه کدهای صفر و یک متصل به یک سرور. در هر حال، افرادی که شستشوی مغزی شده‌اند می‌توانند با اسلحه به یکدیگر حمله کنند یا باعث انفجار خود شوند. شاید درک این موضوع در زمان حال کمی برایتان دشوار باشد چرا که در سال ۲۰۲۰ شما می‌توانید با چند ضربه سیستم الکسا یا سیری را نابود کنید اما خدا می‌داند در سال ۲۰۳۰ این هوش‌های مصنوعی چه نقشی در زندگی ما خواهند داشت.

انسان‌های واقعی این مجموعه قرار نیست سطحی باشند؛ داستان‌هایی از گذشته شخصیت‌ها وجود دارد که ما را با عمق کاراکتر آنها آشنا می‌کند. چیزی در زوایای پنهان شخصیت شی باعث شده تا او مرموز و غیرعادی به نظر برسد. جزئیات این موضوع اولین بار در قسمت پنجم سریال نکست پدیدار می‌شوند؛ جایی که فرناندا آندرادی به خوبی توانسته نقش یک زن سرسخت و مصمم را ایفا کند. ماجراها به قدر کافی شما را مضطرب خواهند کرد اما توضیحات کاراکتر سی‌ام برای توجیه هدر دادن دوران جوانی‌اش هم گوشه‌ای از فکر شما را مشغول خواهد کرد.
پس از پنج قسمت، تنها چیزی که می‌توانم درباره جینا و بن بگویم این است که آنها ذاتاً به سی‌ام اعتماد ندارند. درک شخصیت‌ها یا حتی اهمیت دادن به آنها کمی دشوار است. در واقع آنها هیچ شخصیتی، یا هیچ صدایی ندارند. با این حال، مطمئناً آنها هم نمی‌خواهند یک هوش مصنوعی قاتل کنترل دنیا را برعهده بگیرد. اگرچه تنها این یک مشخصه برای حضور در تیم قهرمانان کافی نیست و نویسندگان باید شخصیت‌پردازی بیشتری در مورد آنها انجام می‌دادند.

در قسمت اول، جان اسلتری فضای کافی برای معرفی کاراکترش پیدا می‌کند. او با شوخ‌‎طبعی خاص خود پاول را برای تماشاگر تشریح می‌کند. زمانی که ماجراها پیچیده می‌شوند، سطح بازی او یک سر و گردن از دیگر اعضای تیم بازیگری بالاتر می‌رود. امیدوارم کارگردانی یکی از قسمت‌ها به او سپرده شود تا بار دیگر همچون سریال مد من شاهد قدرت‌نمایی‌هایش باشیم.
قسمت‌های بعدی سریال نکست به زودی پخش خواهند شد اما پس از تماشای آنچه تا به حال منتشر شده، فکر نمی‌کنم این مجموعه باعث شود رابطه‌ام را با دنیای فناوری تغییر دهم. چند هفته قبل، مستندی دلهره‌آور به نام تعصب کدگذاری‌شده (با عنوان اصلی Coded Bias) منتشر شد که حداقل برای من به مراتب تأثیرگذارتر بود. در مجموع، سریال نکست به قدر کافی هوشمندانه نیست اما با این حال، به خوبی شما را سرگرم می‌کند. اگر این مجموعه را دیده‌اید نظرتان را برایمان بنویسید. آیا پس از تماشای آن، رابطه شما با تکنولوژی تغییر کرد؟

سریال نکست در فیلیمو

منبع: Hollywood Reporter

نظر شما چیست؟

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

1 دیدگاه
  1. سید عباس ساداتیان جویباری می‌نویسد

    سلام اینجانب سید عباس ساداتیان جویباری دروغ یا خطا شناختی نوعی سبک ارتقا بنظر میرسه هوش مصنوعی اگه نتونه خودشو اصلاح کنه فاتحه ریاضیات محض خونده است آرتیفیکال اینتلیجنس فرشته مقرب خداست

fosil