۱۰ فیلم محبوب سال ۲۰۱۹ به انتخاب وب‌سایت Rotten Tomatoes

در طول دهه گذشته، وب‌سایت راتن تومیتوز توانسته است پیشرفت قابل‌توجهی داشته باشد و به محبوب‌ترین سایت نقد و بررسی فیلم در جهان تبدیل شود.

در طول دهه گذشته، وب سایت راتن تومیتوز (Rotten Tomatoes) توانسته است پیشرفت قابل توجهی داشته باشد و به محبوب‌ترین سایت نقد و بررسی فیلم در جهان تبدیل شود. در حالی که عده‌ای مخالف ساده سازی موضوعات مختلف توسط این وب‌سایت هستند، همین ویژگی باعث افزایش چشمگیر محبوبیت آن شده است و از سوی دیگر، الگوریتم قابل فهم و مقایسه بسیار خوبی که بین نظرات منتقدان متخصص و نظر عامه مردم انجام می‌شود، میزان تاثیرگذاری خروجی این سایت را افزایش می دهد.
البته باید این قضیه را هم در نظر داشت که نظر یک نفر در مورد سایت نمی‌تواند به اعتبار آن آسیب بزند و ما نمی‌توانیم منکر تاثیر زیاد نتایج اعلام شده این سایت بر روی طرفداران فیلم و سینما در سراسر دنیا شویم. با توجه به مواردی که گفته شد، در فیلیمو شات نگاهی به فیلم های برتر ۲۰۱۹ به انتخاب سایت راتن تومیتوز خواهیم داشت که توانسته‌اند بیشترین امتیاز را کسب کنند.


بهترین فیلم های کمدی و طنز خارجی


۱۰- مستند «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese»؛ کارگردان: مارتین اسکورسیزی، محصول آمریکا

بی‌شک مارتین اسکورسیزی یکی از شناخته‌شده‌ترین کارگردان‌ها در زمینه ساخت فیلم‌های درام-جنایی به شمار می‌رود؛ البته نباید فراموش کنیم که این کارگردان ایتالیایی-آمریکایی در گذشته با ساخت مستندهایی نظیر «آخرین والس» و «جورج هریسون: زندگی در دنیای مادی» خودش را در زمینه مستندسازی ثابت کرده است و البته او قبلا هم در مورد زندگی باب دیلن (خواننده و ترانه‌سرای تاثیرگذار آمریکایی، به‌خصوص در دهه۷۰ و ۸۰ میلادی) فیلمی به نام «راهی به خانه نیست: باب دیلن» ساخته بود؛ اما امسال باز هم شاهد این موضوع هستیم که اسکورسیزی قصد دارد تور کنسرت «نمایشنامه انتقادی رولینگ تاندر: یک داستان باب دیلنی به روایت مارتین اسکورسیزی (Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese)» را با جزئیات برایمان به نمایش دربیاورد.
این فیلم عجیب ولی شگفتی‌آور که به خوبی ساخته شده است، روی ناراحتی و خشم باب دیلن که از پوچ‌گرایی و افسردگی درون وجودش سرچشمه میگیرد استوار است. خود این خواننده و شاعر اعلام کرده بود که «تور کنسرت رولینگ تاندر درباره هیچ بود.» شاید حرف او درست باشد، اما اسکورسیزی در این فیلم بررسی می‌کند که کنسرت یاد شده، در شرایط تیره و سیاه آن زمان آمریکا چطور مانند یک جادو عمل کرد. یکی از مواردی که باعث جذاب‌تر شدن این فیلم می‌شود، ردپای نوستالژی است؛ زمانی که شرایط ساده‌تر و داستان‌ها قابل‌درک‌تر بودند. در میان این خاطره بازی‌ها و سفر به گذشته، مارتین اسکورسیزی باب دیلن را هدف قرار داده و به ما نشان می‌دهد که چرا این شخصیت در تمامی دنیا محبوب است.

مستند  Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story

۹- «زن در جنگ»؛ کارگردان: بندیکت ارلینگسون، محصول مشترک ایسلند و اوکراین

این فیلم،  یک کمدی سیاه بسیارعالی است که بندیکت ارلینگسون توانسته با هنر منحصربه‌فرد خود در خصوص نمایش پارانویای محیطی (مانند فیلم قبلی‌اش «First Reformed» محصول سال ۲۰۱۷)، یک داستان کمدی جالب و علاوه بر آن نیشدار و مالیخولیایی را به نمایش بگذارد. بازیگر نقش Halla در این فیلم (Halldóra Geirharðsdóttir) گروهی را رهبری می‌‌کند که قصد دارند سیم‌ها و سایر قسمت‌های الکتریکی مربوط به برق منبع تغذیه یک کارخانه آلومنیوم سازی در کوه‌های ایسلند را قطع کنند. چیزی که در این فیلم کمدی، تماشاگر را به فکر وامی‌دارد و باعث قرار گرفتن آن در میان فیلم های برتر ۲۰۱۹ به انتخاب سایت راتن تومیتوز می‌شود این است که مردم با توجه به محدودیت‌های خود، برای اعتقاداتشان می‌جنگند.

۸- «روزی روزگاری در هالیوود»؛ کارگردان: کوئنتین تارانتینو، محصول آمریکا

کوئنتین تارانتینو بیش از۳۰ سال است که در عرصه فیلمسازی فعالیت می‌کند و امروزه، نام او به‌عنوان یکی از بهترین کارگردان‌ها شناخته می‌شود؛ بی‌شک هر طرفدار سینما حداقل یکبار با دیالوگ‌های جذاب، کاراکترهای ماندگار، خشونت بالا و خوشایند فیلم‌های این فیلمنامه‌نویس و کارگردان ارتباط برقرار کرده است. خبر خوب این است که در فیلم نهم این کارگردان، «روزی روزگاری در هالیوود» بار دیگر شاهد این ویژگی‌های دلنشین هستیم. این کارگردان، که در دو فیلم اخیر خود بخشی از اواخر دوره برده‌داری در آمریکا را به نمایش گذاشته بود، در فیلم جدیدش به همراه برد پیت به خیابان‌های هالیوود سال ۱۹۶۹ سفر می‌کند. داستان این فیلم، یک نوستالژی تلخ و شیرین است که بازیگرانی بسیار قوی آن را هدایت می‌کنند و گفته می‌شود که «روزی روزگاری در هالیوود»، کامل‌ترین فیلم این کارگردان در دهه گذشته است. با اینکه به گفته منتقدان، این فیلم نتوانسته است به خوبی کارهای قبلی تارانتینو مانند «داستان عامه‌پسند» باشد، «روزی روزگاری در هالیوود» ما را به یاد دوران طلایی او می‌اندازد و بی‌شک یکی از بهترین کارهای این کارگردان خواهد بود.

 Once Upon a Time in Hollywood 2019

۷- «مبارزه با خانواده‌ام»؛ کارگردان: استیون مرچنت، محصول کشور انگلستان

 تقریبا هیچ‌کس نمی‌توانست حدس بزند که استیون مرچنت بعد از گذشت حدود ۵ سال از ساخت سریال «اداره»، دست به ساخت فیلمی در مورد کشتی‌گیری بزند که بازیگران آن دوِاین جانسون، نیک فراست و خودش باشند؛ این ترکیب عجیب و جالب باعث تعجب همه شده است. روند داستانی این فیلم، مانند سایر کارهای این کارگردان به شکلی است که وجود فضای خانوادگی و دوستانه بین کاراکترها باعث ایجاد حس خوبی در بیننده می‌شود و این حس خوب، تا پایان فیلم باقی می‌ماند. وقتی در فیلم «مبارزه با خانواده‌ام» به روابط انسانی نگاه می‌کنیم، شاهد این موضوع هستیم که بازیگران توانسته‌اند رابطه‌های خانوادگی موجود در داستان را بسیار حرفه‌ای به نمایش بگذارند. درمجموع می‌توان گفت که داستان جذاب از یک‌طرف و نقش‌آفرینی خوب از طرف دیگر باعث شده است که «مبارزه با خانواده‌ام» یکی از فیلم‌های خوب امسال باشد و در بین فیلم های برتر ۲۰۱۹ به انتخاب سایت راتن تومیتوز هم قرار بگیرد؛ به‌خصوص اگر به کشتی علاقه داشته باشید، بسیار شگفت‌زده خواهید شد.

۶- مستند «آپولو ۱۱»؛ کارگردان: تاد داگلاس میلر، محصول آمریکا

شاید همه داستان آپولو ۱۱ را که تاد داگلاس میلر براساس آن یک فیلم مستند ساخته است، از پیش بدانند اما باز هم فیلم «آپولو ۱۱» یک اثر بسیار زیبا و خیره‌کننده است که به جزئیات اولین سفر انسان به ماه در سال ۱۹۶۹ می‌پردازد و دیدن آن می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد. یکی از مواردی که این مستند بسیار جذاب را متفاوت جلوه می‌دهد این است که برای ساخت آن از هیچ‌گونه مصاحبه، بازسازی و گفتن مطالب توسط راوی استفاده نشده و تمام چیزی که می‌بینید از فیلم‌های موجود در آرشیو ناسا تهیه شده است. شاید در ابتدا، این موضوع شما را کمی دلسرد کند، اما باید در نظر داشته باشید که همین ویژگی باعث بیشتر شدن اعتبار این مستند سینمایی می‌شود. این فیلم ۹۳ دقیقه‌ای، یک داستان تحسین‌برانگیز از یکی از بزرگترین پیروزی‌های انسان را به تصویر می‌کشد، بنابراین تماشای آن خالی از لطف نیست.

فیلم مستند Apollo 11

۵- «بوک اسمارت» کارگردان: اولیویا وایلد، محصول آمریکا

۱۲ سال پس از ساخته شدن فیلم «خیلی بد» توسط گرگ موتلا، بازیگر زن آن فیلم (اولیویا وایلد) تصمیم به ساخت اولین فیلم خود به نام «بوک اسمارت» گرفت؛ داستان فیلم، درباره دو دختر نوجوان است که هفته‌های آخر دبیرستان خود را می‌گذرانند و به این نتیجه می‌رسند که زمان زیادی صرف درس خواندن می‌کنند، این در حالی است که هم‌سن‌وسال‌های آنها همگی در دانشگاه‌های خوبی قبول شده‌اند. این دو دختر (ایمی و مالی)، تصمیم می‌گیرند که در یک شب بسیار هیجان‌انگیز، ۴سالی را جبران کنند که در آن، بخشی از جوانی خود را از دست داده اند. این فیلم، بسیار هوشمندانه و با طنزی نیش‌دار ورود نوجوانان به دوران بزرگسالی را به تصویر می‌کشد و به همین دلیل برخی از منتقدان بر این عقیده‌اند که فیلم از نظر محتوایی به فیلم‌های «لیدی برد» و «کلاس هشتم» شباهت دارد. این فیلم توانست بسیار خوب ظاهر شود و با داشتن ایده‌های نو و پتانسیل بالا، حواشی احتمالی درباره تازه‌کار بودن کارگردان را از بین ببرد و در جمع فیلم های برتر ۲۰۱۹ به انتخاب سایت راتن تومیتوز قرار گرفت.

۴- «Wild Rose»؛ کارگردان: تام هارپر، محصول انگلستان

تقریبا کسی پیش‌بینی نمی‌کرد که کارگردان «زن سیاه‌پوش: فرشته مرگ» بتواند یکی از بهترین فیلم‌های سال ۲۰۱۹ را بسازد! در فیلم «Wild Rose» جسی باکلی به‌عنوان بازیگر نقش اول، نقش‌آفرینی بسیار چشمگیری دارد؛ او نقش یک زن اسکاتلندی را بازی می‌کند که به‌تازگی از زندان آزاد شده است، رویای تبدیل شدن به یک ستاره موسیقی سبک کانتری را در سر دارد و همزمان با مشکلات مربوط به دو فرزندش دست‌وپنجه نرم می‌کند. زمانی که این فیلم برای اولین بار در جشنواره فیلم تورنتو به نمایش درآمد، منتقدان بسیار تحت تاثیر نقش‌آفرینی جذاب جسی باکلی و فیلمنامه بسیار قوی آن قرار گرفتند. ضمناً بهتر است بدانید که «Wild Rose» فقط درباره موسیقی کانتری نیست، بلکه یک فیلم بسیار دلنشین است که به تلاش کردن در راستای رشد و ترقی و حفظ ارزش‌های خانوادگی می‌پردازد.

Wild Rose

۳- «رفیق»؛ کارگردان: وانوری کاهیو ، محصول کنیا

«رفیق» اولین فیلمی است که از کشور کنیا در جشنواره فیلم کن به نمایش درمی‌آید و یک درام بسیار قوی درباره عشق بین دو زن در فضای متعصبانه کشور کنیا علیه دگرباشان است. تغیر فضا و رنگ شجاعانه و استفاده از رنگ‌های نئون لرزان باعث شده است که این فیلم به‌عنوان یک اثرنئو-نوآر یا نوآر مدرن در نظر گرفته شود. دو زنی که نقش شخصیت‌های اصلی را بازی می‌کنند، در روند داستان با قضاوت‌ها و حقایق تلخ اطراف خود روبرو می‌شوند و کارگردان توانسته است در فضایی مدرن و زیبا بر روی بی‌عدالتی در شرایط محیطی تمرکز کند و داستانی واقع‌گرایانه در رابطه با عشق و ستم را به نمایش بگذارد.

۲- «آخرین مرد سیاهپوست در سانفرانسیسکو»؛ کارگردان: جو تالبوت، محصول آمریکا

ظاهرا کمپانی A24 توانایی ساختن فیلم بد ندارد و این موضوع، در مورد اولین فیلم حرفه‌ای جو تالبوت هم صدق می‌کند. فیلم «آخرین مرد سیاهپوست در سانفرانسیسکو» اثری ناپخته و درعین‌حال قوی است که به مردی آفریقایی-آمریکایی می‌پردازد؛ کسی که سعی دارد خانه دوران کودکی‌اش در سانفرانسیسکو را پس بگیرد. این خانه، توسط پدربزرگ او ساخته شده است و در مسیر بازسازی عظیم خانه‌های منطقه قرار دارد. داستان این فیلم، ریشه در واقعیت دارد و همین باعث شده است که جیمی فیلز بازی بسیار گیرا و تاثیرگذاری داشته باشد؛ البته فیلمنامه قوی این فیلم باعث شده است که عناصر مختلف آن به یکدیگر پیوند بخورند. از طرف دیگر، بازی سایر بازیگران باعث کامل‌تر شدن این اثر شده است و به همین دلیل گفته می‌شود که با یکی از فیلم های برتر ۲۰۱۹ به انتخاب سایت راتن تومیتوز مواجه هستیم که به هیچ وجه نباید آن را از دست داد.

فیلم The Last Black Man in San Francisco 2019

۱- «وداع»؛ کارگردان: لولو وانگ، محصول آمریکا

این فیلم که در ژانر کمدی-درام ساخته شده است، داستان یک خانواده چینی-آمریکایی را درباره مرگ مادربزرگشان روایت می‌کند. زمانی که «وداع» در جشنواره فیلم ساندنس به نمایش گذاشته شد، مورد تحسین همه قرار گرفت و توجه زیادی را به خود جلب کرد. فیلم، که توسط کمپانی A24 ساخته شده، ریشه در واقعیت دارد و داستان خانواده‌ای را دنبال می‌کند که می‌فهمند مادربزرگشان در حال مرگ است و تصمیم می‌گیرند که این موضوع را به او نگویند؛ آن‌ها در عوض، یک مراسم ازدواج جعلی را برنامه‌ریزی کنند تا بتوانند به این بهانه قبل از مرگ مادربزرگ دورهم جمع شوند و به او بیشتر توجه کنند. لولو وانگ درباره منبع الهامش برای نوشتن فیلمنامه توضیح داده است که «…همیشه احساس می‌کردم که بین روابطی که با خانواده دارم و رابطه‌ام با همکلاسی‌ها و همکارانم تفاوت‌هایی وجود دارد؛ این خاصیت مهاجر بودن و در میانه دو فرهنگ ایستادن است.»
این فیلم در جشنواره ساندنس لندن ۲۰۱۹، توانست برنده جایزه بهترین فیلم به انتخاب تماشاگران شود و کاملا واضح است که چرا چنین اتفاقی افتاده؛ چون با فیلمی مواجه هستیم که یک داستان زیبا با محوریت خانواده و اتحاد بین آن‌ها را روایت و این ویژگی را تا پایان حفظ می‌کند.


منبع: Taste of Cinema

نظر شما چیست؟

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

2 نظر
  1. بابک بیاتی می‌نویسد

    واقعا سیاست کاری ظالمانه‌ای که در زمینه رفتار با نویسنده‌ها دارید، شرم آوره.
    برای مطلب حداقل اسم نویسنده را قرار بدید یا این که بدون اسم مطلب رو منتشر نکنید.

  2. احمد می‌نویسد

    ممنون از ترجمه خوبتون فقط ممنون میشم نام انگلیسی فیلم ها هم کنار نام فارسی قرار بدین . سپاسگزارم

fosil